Opmuring

Opmuring er den helt klassiske diciplin indenfor murerfaget, og det kræver erfaring at udføre korrekt. Find en murer der kan udføre opmuringen for dig eller indhent 3 tilbud på fugning via knappen herunder.

Oversigt over murere der laver opmuring

Nedenfor ses et udpluk af murere der kan lave din opmuring. Du kan vælge at kontakte en eller flere af disse murere for at få det bedste tilbud på f. eks. gavl, sokkel eller vægge.

Murermester Ib Brøndsted ApS
Rosengårdsvej 29
2830 Virum

Jensen & Dam ApS
Lyngby Torv 16
2800 Lyngby

Murermester Børge Jensen ApS
Amaliegade 24
1256 København K

Murerfirma Ib Kristensen ApS
Frederiksdalsvej 146
2830 Virum

Murermester Rene Sørensen
Strandtoften 5
4040 Jyllinge

Murermester Jesper Lund
Mølleåparken 11
2800 Lyngby

Murermester Olsen
Gavlbakken 33
2730 Herlev

Opmuring kan være farligt at gøre selv, da et fundament eller en mur skal kunne stå i mange år, og man kan ikke risikere at det falder sammen og nogen kommer til skade. Derfor skal du også have hjælp af en professionel murer el. håndværker til at udføre dette stykke arbejde. Du kan læse mere om hvilke opmuringsopgaver der er her på siden, men du er også velkommen til at gå direkte videre til at forespørge tilbud på en murer der kan udfører opgaven for dig.

Opmuringsmørtel

Opmuringsmørtel er det der bruges til at at holde murstene sammen, og udfylde alle huller, så konstruktionen holder tæt. Der findes mange forskellige typer mørtel, alt efter hvilke sten der skal bruges, og hvilken type konstruktion det skal bruges til. Her vil en professionel murer kunne vurdere hvilken slags der er bedst egnet. 

Væg

Opmuring af vægge er en klassisk dicipling indenfor murerfaget, da væggene jo er en stor del af et hus. Men der er mange måder det kan gøres på. Skal der bruges gasbeton eller Lecablokke? Eller klassiske mursten? Og hvilken slags mørtel skal man bruge? En professionel murer vil ikke bare have erfaring med at lave en flot og lige væg der holder, men også have viden omkring hvilke materialer der er optimale at bruge i forskellige sammenhæng.

Lecablokke

Også kendt som lerklinker er ofte brugt til opmuring som alternativ til de traditionelle mursten. Lecablokke er blevet populære på grund af deres holdbarhed og lette vægt. Opmuring forgår, ligesom med almindelige mursten, med mørtel, og også her vil en murer have erfaring med både opmuring og vedligeholdelse.

Gasbeton

Gasbeton eller porebeton som det også kaldes er et naturmateriale, der er fremstillet af kalk, cement, sand, vand og aluminiumspulver. Aluminiumspulveret er det materiale, der giver gasbeton de små lufthuller, ved at få materialet til at hæve, når det fremstilles. De små lufthuller giver gasbetonen en god isoleringsevne og gør det til et meget let materiale. Gasbeton er uorganisk og kan både optage og afgive varme. Derfor har svamp og råd svært ved at leve på gasbeton. Det er derfor ofte brugt til opmuring, og det er noget en murer ofte vil beskæftige sig med.

Skorsten

Det aller vigtigste når en skorsten skal opmures, er at minimere brandfaren. Derfor kan det være en rigtig god idé ikke at at gøre dette selv, da fejl kan blive rigtig dyre. En professionel murer vil vide hvordan man tager højde for disse ting på den korrekte måde, og du undgår både besvær og bekymring. Du skal dog også huske at tage højde for vedligeholdelse af din skorsten, da revner, sprækker og andre ujævnheder kan øge chancen for skorstensbrand. Vedligeholdelse og reparation af skorstene er derfor en helt normal opgave for en murer.

Gavl

Gavlen er den øverste del af facaden, der oftest ses som en trekant mellem begge sider af taget. En gavl kan enten være lavet af træ, som man ser på de klassiske 70’er parcelhuse, eller i mursten eller beton og gå i ét med resten af huset. Uanset hvad, er gavle og facader vigtige dele i et hvert hus, da det er et udsat område for vind og vejr, og det samtidigt er et bærende element.

Vindueshul

Et vindueshul er et af de steder på huset, hvor opmuringen skal foregå ekstra præcist. Især hvis der skal laves detaljer omkring vinduet som f. eks. sålbænke, der er et element under vinduet, med mursten der rager ud på højkant . Sålbænke bliver udsat for rigtig meget vand når det regner, er her er det vigtigt at det er lavet ordentligt, så man undgår vand i resten af konstruktionen

Sokkel

Opmuring af soklen foregår ofte med Lecablokke, da det sikrer et solidt fundament. Soklen er enorm vigtig for resten af huset, da det er et bærende element der holder hele huset. En professionel murer vil have erfaring i at lave et solidt fundament der holder.

Gesims

En gesims er en fremstående kant der typisk sidder mellem muren/facaden og taget, og bag husets tagrende. Den beskytter det øvrige murværk mod vand, men er lige så meget til pynt. Opmuring af en gesims, er ikke noget man bare lige går i gang med, da det er et stykke kompliceret stykke murarbejde der kræves for at gøre det pænt. Her skal man altså bruge en murer med erfaring.

Modtag 3 tilbud fra de bedste murere i Lyngby området