En god varmepumpe er oftest brugt til store rum, sommerhuse eller som supplerende varmekilde. Fordelene er til at få øje på, og er næsten ikke til at komme udenom. Det er både et billigt og miljøvenligt alternativ, som kan spare dig mange tusinde kroner årligt på den samlede elregning.

En luft til luft varmepumpe “omdanner” luften udendørs til varme, som efterfølgende blæses ind i boligen. Din bolig får med andre ord et sundere indeklima og et mere miljøvenligt vedvarende energikilde, i forhold til el-radiator eller brændeovn. 

Spar penge og tid

Ved at installere denne type varmekilde, er der en række fordele som du opnår. Du bliver økonomisk bedre stillet, og selve installationen bliver indhentet allerede efter få år. En luft til luft varmepumpe bruger også mindre strøm, og sparer dig tid for en masse vedligeholdelse. Cirka 1 gang om året kan det være en god ide, at få lavet et syn foretaget af en installatør, der gennemgår rørene og kølevæsken. Så er du sikker på, at alt er i orden og undgår varmespild.

Varmepumpe med mange indstillinger

Vores muligheder for energi opvarmning, er i konstant udvikling og det skal være så smart som muligt. De nyeste luft til luft varmepumper kan indstilles via en app fra din smartphone, og kan helt nøjagtigt indstilles efter dit behov. Det er med andre ord muligt, at indstille varmepumpen via modes. 

Smart styring via app:

  • Opvarme sommerhus eller kolonihus undervejs 
  • Indstilling til afkøling f.eks soveværelset
  • Tidsinterval indstilling 
  • Afkøle rum efter ønske og tid
  • Sleep mode og strømbesparende mode

Driftsikkert og fremtidssikret

Der er intet som tyder på, at luft til luft varmepumpen er på vej ud af markedet. Der bliver lagt mange timer og ressourcer i at forbedre og optimere systemet, så det kan blive endnu mere grønt ude i fremtiden og udlede mindre CO2. Det er også muligt, at få tilskud gennem staten, når du vil lave en grøn forbedring af din bolig. Der er mange fornuftige og økonomiske fordele ved at udskifte dit gamle oliefyr, brændeovn eller gasfyr ud. En god luft varmepumpe har i gennemsnit en lang levetid, så du ikke skal bekymre dig over opvarmningen af din bolig de næste 10-15 år ude i fremtiden.