Umiddelbart skulle man tænke at murere og VVS’ere ikke har meget andet med hinanden at gøre andet end de begge er håndværkere. VVS’ere arbejder med rør, vand og varme og murere bygger vægge, huse mm. Men faktisk er der mange tilfælde hvor en VVS-mand og en murer samarbejder.

Her er nogle eksempler på hvad en murer og VVS’er kunne samarbejde omkring:

  • Totalentreprise
  • Nyt badeværelse
  • VVS-installationer

Lad os tage et nærmere kig på de nævnte samarbejdsområder.

Totalentreprise – Samarbejde mellem håndværkere

En totalentreprise er større renoveringer, bygning af nyt hus, omdannelse af kælder o.l. store opgaver, hvor flere typer håndværkere er krævet. Her vil det også ofte være nødvendigt at have både en murer og en VVS-installatør inde over arbejdet.

Faktisk er stort set alle håndværkere inde over en totalentreprise da det er så omfattende. Ved etablering af et nyt hus er det opgaver for både murere, VVS’ere, elektrikere, tømrer, maler og glarmester.

Nyt badeværelse

Et af de rum der oftest bliver lavet om når vi køber hus er badeværelset, og renovering el. modernisering af badeværelset er faktisk et klassisk eksempel på en opgave hvor en murer og en VVS’er samarbejder. Her vil det være en stor fordel at finde et firma der tilbyder begge dele el. et murerfirma el. VVS firma der har et godt samarbejde med en anden part.

Ved renovering el. modernisering af et badeværelse kan det også i nogle tilfælde betale sig at tage kontakt til et firma der tilbyder totalentreprise, især hvis badeværelset skal skrælles helt ned og bygges på ny.

VVS-installationer

Selvom størstedelen af arbejdet tilfalder VVS-installatøren, så kan en VVS-installation godt kræve at en murer også kommer og gør sit arbejde. VVS-installationer er i de fleste tilfælde i dag skjulte, hvilket vil sige at man skal ind bag en mur, ned under et gulv el. andet for at arbejde på dem. Her kan det være nødvendigt med en murer at lukke de huller der kommer, igen.

I mange tilfælde vil VVS firmaet selv kunne “rydde op” efter dem, så det vil altså ikke være nødvendigt med en murer også.

I langt størstedelen af tilfældene vil du dog ikke have brug for både en murer og en VVS-mand, og derfor betaler det sig bedst at hyre dem alene til enkelte opgaver. Står du og mangler en VVS’er, så kan du finde masser af nyttig information på VVSWeb.dk og indhente 3 tilbud på en VVS’er når du er klar.