Der blev bygget rigtig mange huse op gennem 50’erne, 60’erne og 70’erne. Alle disse villahuse og parcelhuse har derfor en del år på bagen og ved køb af sådan en bolig kan den godt trænge til en renovering.

Det man ser ved første øjekast på et hus er facaden og derfor også den første del af huset man kan renovere og øre en yderst mærkbar forskel. Når man vil lave en ny facade på et gammelt hus er der dog et par ting at være opmærksom på, for et gammelt hus kan være meget mere end bare det!

Ny facade på gammelt hus

Nogle gamle huse er helt til rotterne, andre gamle huse trænger bare til lidt renovering og så er der de gamle huse der har sjæl. Uanset tilfældet, så skal du være opmærksom inden du bare går igang med den helt store facaderenovering el. nedrivning for den sags skyld.

Det kan nemlig forholde sig sådan at dit hus måske er bevaringsværdigt el. lavet af særlige materialer der er unikke for sin tid, og derfor giver ekstra værdi til huset så længe de er synlige. Det ville være ærgerligt at ødelægge dette med en facaderenovering og tabe værdi på huset.

Det kan også være et arkitekttegnet hus og derfor er der måske noget særligt ved facaden bestemte steder, som der skal tages højde for ved en facaderenovering. Er dit hus arkitekttegnet skaber det også en merværdi og det er derfor værd at præservere det.

Sidst men ikke mindst så er der mange ældre huse der kan have svært ved at tilpasse sig nyere materialer og kaster du did ud i en renovering med det samme, kan det ende helt galt i forhold til stil og sammensætning heraf. Det kan derfor være en god idé at bo i huset i noget tid inden du beslutter dig for hvad der skal renoveres og moderniseres. Du skal også huske at følge lokalplanen, da den sommetider diktere udseendet af huset til en vis grad.

Ny facade på hus – pris

Når du har besluttet dig for at der skal laves en facaderenovering, hvad den skal indebære og hvilke ting du evt. skal bevare, så skal du have en pris på din nye facade. Du kan få en pris lige her.

Du får den bedste pris ved netop at indhente 3 tilbud som du kan via linket herover. På den måde sender du nemlig din opgave til flere murere og håndværkere, der dermed vil konkurrere om at give den bedste pris på din kommende facaderenovering. Ved større renoveringer at huse, kan det bedre betale sig at få tilbud på totalentreprise.