En facade er bygningens yderste lag, hvilket også betyder at det er den del af bygningen der er udsat for mest – måske lige med undtagelse af taget. En facade bliver altså med tiden slidt og beskidt, hvilket gør at der bliver brug for en ordentlig omgang rens af facaden.

At rense en facade er et kæmpe arbejde at lave selv, hvis man ikke har de rigtige redskaber til det og den rigtige viden om det, især på en villa med murstensfacade. Der skal både bruges de rigtige redskaber, men man skal også arbejde fra gulv til loft af huset udenvendig. Med andre ord så betaler det sig altså at hyre et professionelt firma til facaderens.

Pris på rensning af murstensfacade

Der er flere ting der er gældende for prisen på en facaderens. Et godt firma tilbyder en prøverensning gratis, og ud fra den giver de en pris af hvor lang tid det vil tage at gøre hele facaden ren. Det er en måde hvorpå du kan sikre at deres produkt virker og samtidig får en fair pris.

Din pris vil altså afhænge af flere forskellige faktorer:

  • Hvor beskidt er facaden – jo mere snavs des længere tid tager det.
  • Hvor høj er bygningen/huset – det kan betyde at der bliver brug for en kran el. lign.
  • Imprægnering – ønsker du også efterimprægnering af facaden koster det ekstra.

Den endelige pris har jeg set variere fra 42,5 kr. til 55 kr. pr. kvadratmeter – og det er altså mindstepriserne. Fra den pris bliver der lagt på ud fra blandt andet ovennævnte parametre.

Servicefradrag gør det billigere

Du skal ikke nødvendigvis lade dig skræmme af en facaderens og facadeimprægnering. Det kan bestemt være pengene værd, men inden du får en rens er det værd at undersøge om du først skal have lavet en facaderenovering.

Facaderens og facadeimprægnering kan forlænge facaden og bygningens levetid betydeligt. Det betyder færre udgifter til renovering og vedligeholdelse, og dermed penge spare – penge tjent.

Desuden kan du også benytte servicefradraget, der i 2021 er særligt favorabelt da det er blevet lang højere. Det betyder altså at du får skattefradrag for at rense din facade, hvilket alt i alt giver en billigere pris på den endelige facaderens, omend besparelsen er lidt udskudt. I 2021 er servicefradraget på 25.000 kr. og du vil spare ca. 35% i forhold til den pris du giver.

Har du råd, så kan du altså både med servicefradraget og håndværkefradraget spare en masse penge på renovering og vedligeholdelse af din bolig.