Støbesand er sand der bruges til støbning eller pudsning. Støbesand skal som regel bruges i store mængder da der er tale om brug til støbning af hele gulve eller pudsning af større facader, derfor sælges det i såkaldte bigbags af 1000 el. 1500 kg ad gangen.

Støbesand bruges sjælendt alende og aldrig alene i støbning og pudsning, hvor det blandes med cement. Det anbefalede blandingsforhold til dette er 1 del cement og 4 dele støbesand.

Støbesand pris

Kiloprisen på støbesand er lav og det er generelt en billig råvarer, men skal du ud og have fat i en bigbag med støbesand skal du alligevel forvente en pris i lejet 1000 kr. Du kan købe støbesand med levering til døren her, og samtidig er der penge at spare jo mere du køber.

  • Køb 2 stk. bigbag og få 3% rabat
  • Køb 3 stk. bigbag og få 6% rabat
  • Køb 4 stk. bigbag og få 8% rabat

Der er tale om vasket støbesand i størrelsen 0-4 mm.

Som nævnt i starten af indlægget her, kan støbesand bruges til støbning eller pudsning, så lad os tage et nærmere kig på de 2 brugsscenarier.

Sand til støbning af gulv

Når du skal bruge støbesand til støbning af et gulv er det vigtigt at vide hvor mange liter støbesand du skal bruge, da gulvet også vil være opgjort i liter. Til det kan du bruge denne vejledning:

  • 1000 kg støbesand = 675 liter el. 0,675 m3
  • 1500 kg støbesand = 1000 liter el. 1,0 m3

Sand til støbning af gulv bliver f.eks. brugt ved nybyg eller større renovering af kældergulv.

Sand til pudsning af facade

Facader er den del af bygninger der er hårdest udsat, måske lige med undtagelse af taget, men de tager i mod alt slags vejr, hærværk, slag og hvad man ellers kan komme i tanker om. Det betyder at de til tider vil trænge til en facaderensning eller en helt ny oppudsning, og det er her støbesand til pudsning kommer ind i billedet.

Det er svært at sige præcis hvor meget støbesand der skal bruges til pudsning, men generelt er det mindre end mængden der skal bruges til støbning. Derfor kan det måske betale sig at købe noget mindre mængder er støbesand i dette tilfælde.

Nu er du forhåbentlig blevet så meget klogere på hvad støbesand er, at du ved om du skal bruge det og hvornår du skal bruge det. Ofte vil det være professionelle der bestiller støbesand til projekter for private, men i takt med at gør-det-selv industrien bliver større, er der også en øget interesse for at lave arbejde med eksempelvis støbesand selv.