En af de vigtigste ting at vedligeholde på huset er taget. Heldigvis kan man idag få lavet tag der holder i 20, 30, 40 år, men der kan stadig være brug for vedligehold undervejs.

Taget bliver nemlig udsat for al slags vind og vejr og det betyder at det både for skræmmer på kosmetikken og bliver slidt med tiden. Det betyder ikke nødvendigvis at du skal skifte til et nyt tag, for meget af det er bare kosmetisk og kan løses med en tagrensning eller maling af taget.

Rensning af tag

Hvis du synes dit tag trænger til en opfriskning, så er det altid godt at starte med at få det renset, og hvis du skal have det malet skal det alligevel renses. En rensning kan dog gøre underværker da mange tag i høj grad er præget af alger. Få derfor fat i den lokale algefjerner eller tagrenser og få dem til at gøre hvad de kan for dit tag.

Efter en grundig rensning kan det være at du bare finder ud af det var det der skulle til.

Maling af tag

Kommer du derimod frem til at det tag du har på dit hus godt nok trænger til en ordentlig omgang maling, så skal du have fat i en professionel tagmaler. Det er også noget du kan gøre selv, men uden erfaring kan det ikke anbefales da det skal gøres under de rette forhold, med de rigtige redskaber og der er et stort spørgmål om sikkerhed når man kravler rundt på et tag, hvilket professionelle malere gør til hverdag.

Hvilke tag kan males?

Der er ikke det tag du ikke kan få malet, heldigvis. Det er bare et spørgsmål om at vælge de rigtige materialer og ikke mindst den rigtige tagmaling til opgaven for at den bliver løst korrekt. Det er endnu en grund til at få en professionel til at udføre opgaven.

Måske vil du meget gerne selv stå for indkøb af mailing, men så bør du rådføre dig med den maler der skal male taget og med den professionelle rådgivning du kan få nede i en malebutik.

Hvad er prisen på maling af taget?

Det sidste interessante spørgsmål er selvfølgelig hvad prisen på en komplet maling af dit tag er? Det kan variere meget fra malerfirma til malerfirma og fra tag til tag. Sådan er det typisk med byggeopgaver på boligen i stil med denne.

Når det kommer til tagmaling er der dog en meget god tommelfingerregel for hvad prisen er. Man siger at det ligger på mellem 80-120 kr. pr. kvadratmeter, og så er det jo bare at gange tagfladernes antal af kvadratmeter op.