I disse tider har forskellige virksomheder måske brug for en lille økonomisk håndsrækning, og det gælder også i håndværkerbranchen. Har du et lille foretagende der er presset økonomisk grundet omstændighederne, så er der forskellige muligheder for at få noget økonomisk hjælp nu og her.

Statsstøtte

I forbindelse med corona-krisen har regeringen allerede udlovet store hjælpepakker til hele erhvervslivet. Store virksomheder, små virksomheder og selvstændige. Der er selvfølgelig en række krav der skal opfyldes før man gør sig kvalificeret til den økonomiske statsstøtte. Men hvis du gør dig kvalificeret til disse krav har regeringen altså sat 10 mia. i en kompensationsordning til selvstændige og freelancere og 40 mia. i kompensation til faste udgifter i virksomheden. Udover det er der også kompensation at hente til dine ansatte og garanti for lån.

Forudsætningerne er forskellige alt efter hvilken pakke du søger støtte til. Du kan læse mere om hvordan du finder ud af om du er kvalificeret i denne gode artikel.

Behandlingen kan tage noget tid, og der kan altså derfor gå noget tid inden støtten bliver udbetalt. Derfor er der også andre muligheder, og en af dem er f.eks. at tage et mindre lån.

Lån til små håndværker virksomheder

Du kan låne penge til din virksomhed på mange forskellige måder, en af dem er selvfølgelig lånet fra staten, men der er mange andre muligheder til overkommelige priser. Det nytter ikke noget at gå ud og tage et lån du ikke kan betale fordi det har en alt for høj rente, det kan blot gøre krisen for dig værre. I stedet skal du finde et lån med favorable vilkår, hvor det samtidig er muligt at betale tilbage.

Denne type lån til små virksomheder er der mange af, hvor både lånebeløb, månedlig ydelse og prisen er god. Et eksempel på dette kan være låneudbyderen Qred der er et anderledes lån til virksomheder eller Lendino der er bygget på crowdlending konceptet.

Det er værd at under søge de muligheder der er, så du kan holde din forretning kørende indtil vi kommer ud på den anden side af karantænen i første omgang, og senere den anden side af den økonomiske krise som COVID-19 medfører.

Sparring med andre lokale murere

Har du økonomiske problemer, så meld dig ind i en lokal håndværkerforening eller national håndværkerforening hvor der er masser af gode råd at hente, som kan være guld værd for din forretning og bringe dig gennem den nuværende krise.

Tager du kontakt til andre murerfirmaer i Lyngby, kan det også være de står og mangler underleverandører el. har for mange opgaver til at de kan udføre dem. Det kan altså være at de vil hyre dig eller videregive mureropgaver de ikke selv har tid til, omvendt kan du måske gengælde tjenesten senere hen.

Det er altid en god idé at have et godt netværk og hjælpe hinanden selvom man er konkurrenter.