Du er klar, du har besluttet dig, du har endda fået et tilbud på det murerprojekt der skal udføres på boligen. Det eneste problem er at du sidder med tilbuddet og tænker “kan det virkelig passe at det skal koste så meget?” – Nej det kan det ikke, du kan højst sandsynligt spare en masse penge på både dette og fremtidige murerprojekter, og lad mig her give dig gode råd til hvordan du spare penge.

#1 – Indhent flere murertilbud

Første tip, du skal ikke nøjes med at indhente det ene tilbud du sidder med i hænderne lige nu. Gør du bare det kommer du nok ikke meget videre med prisen, men indhenter du derimod tilbud fra andre murere, så kan du ringe tilbage og sige her har jeg altså fået dette tilbud som er meget bedre end jeres. Det kan være det giver et bedre eller matcher, men selfølgelig er der også risiko for at de afviser.

Det bedste resultat får du hvis du kontakter 3 eller flere murere og lader dem byde mod hinanden. Det kan hurtigt blive en omfattende opgave for dig, men du kan outsource ved at benytte en service til at indhente 3 tilbud for dig. Se her hvordan du får 3 murertilbud blot ved at beskrive opgaven 1 gang.

#2 – Find en Lokal murer

Andet sparetip, vælg en lokal murer da de ofte kan gøre det billigere. Det skyldes fx at kørselspengene bliver færre og hvis de alligevel har opgaver i området kan det også give dig en bedre pris. Desuden vil de gøre meget for at levere et godt stykke arbejde, så du anbefaler dem til andre i lokalområdet.

Det korte af det lange er, at du ved at vælge en lokal murer, kan give en masse værdi tilbage til mureren og det gavner altså også ham, hvorfor det muligvis kan give dig en bedre pris.

#3 – Hold øje med Byg Garanti

Dette tip spare du ikke direkte penge på, men skulle noget gå galt er der muligvis en del penge at spare. Du skal holde øje med om håndværkeren du benytter er medlem af Byg Garanti. Er håndværkeren eller mureren det, så er du nemlig sikker på at der er 5 års garanti på det udførte arbejde. Det er altså 5 år med ro i maven, hvor du kan være sikker på du ikke skal have penge op ad lommen, hvis murerarbejdet ikke er korrekt udført.

#4 – Totalentreprenør

Ved du at du skal have lavet en større opgave, der også kræver andre typer af håndværkere, så kan du spare penge ved at indhente tilbud hos en totalentreprenør som har det hele samlet under et og samme tag eller som i hvert fald har partnerskaber der gør at han kan tilbyde totalentreprise.

Typiske mureropgaver der vil kræve andre håndværkere er fx når det er vedrørende badeværelse el. køkken, hvor der måske skal en VVS’er indover. Det kunne også være noget murerarbejde med en væg med strøm i der vil kræve en elektriker indover. Der er mange eksempler på murerarbejde som en del af totalentreprise, og dette var så mit sidste sparetip.